Sidevisninger i alt

søndag den 12. januar 2014

Anerkendelse af godt håndarbejde.

Jeg fik en pludselig indskydelse. Der er sommetider nogen der spørg mig, hvad skal du have for at hækle en elefant eller en flodhest. Når jeg så nævner prisen, som er på 300 kr. Så er ikke så meget interesse, for det mere. Så jeg har lavet et lille regnestykke, på hvad det Ca. koster at lave de søde dyr.

Garn forbrug: Ca. 118 g af 110 kr.
Tiden det tager at hækle F.eks. en elefant Ca. 20 til 25 timer.
Mindstelønnen 107,46 * 25 = 2686,50 kr.
Øjne Ca. 3 kr.
Fyld Ca. 30 kr.

Prisen i alt. Er 2829,50.


Det jeg vil med dette regnestykke, er at der bliver lagt kærlighed og tid i det man hækler, og ikke tænker på den faktiske pris, det ville koste hvis man skulle indregne mindstelønnen. Men at man gør det af glæde, og man også gerne vil have, at folk sætter pris på hvad det er man laver. 

5 kommentarer:

 1. Nej, folk glemmer tiden. Vi sidder jo bare og laver det for vores fornøjelses skyld. Der skal nu være lidt til arbejdsløn, ellers kan de blive fri. 300 kr. er absolut ikke urimeligt.De kan jo gå ud i butikkerne og se hvad små hæklede dyr koster. God aften.

  SvarSlet
 2. Det er er nemlig rigtig at de aller fleste ikke vil betale for tiden. Jeg sagde engang til en, du kan komme om gøre rent for mig og så vil jeg strikke i de samme timer. Så kunne det være at lyden fik en anden lyd, når jeg sagde hvad jeg ville have for en trøje.

  SvarSlet
 3. Fint regnestykke du har sat op!! 300 kr er yderst rimeligt! Og den er bare mægtig sød din elefant! Jeg har alle lapper liggende til en elefant, skal lige finde overskuddet til at hækle den sammen. God søndag!

  SvarSlet
 4. Jeg bliver tit spurgt om jeg ikke vil strikke sokker til folk. Jo siger jeg - gerne, det tager ca 6- 8 timer per sok.. så gør du rent for mig imens ikk? sjovt nok har ingen endnu haft lyst til at lave den bytte handel

  SvarSlet